enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
13,7447
EURO
15,5568
ALTIN
788,50
BIST
1.927
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Salı Sağanak Yağışlı
17°C
Çarşamba Sağanak Yağışlı
13°C
Perşembe Çok Bulutlu
14°C
Cuma Sağanak Yağışlı
18°C

Fırat Tanış kimdir? Fırat Tanış kaç yaşında, nereli?

Fırat Tanış kimdir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Fırat Tanış’ın müzisyenlik, bestekarlık, şarkı sözü yazarlığı, senaristlik, film …

Fırat Tanış kimdir? Fırat Tanış kaç yaşında, nereli?
18.11.2021 19:51
0
A+
A-

Fırat Tanış kimdir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Fırat Tanış’ın müzisyenlik, bestekarlık, şarkı sözü yazarlığı, senaristlik, film yönetmenliği, oyunculuk ve resim dallarında çalışmaları bulunuyor. Star TV ekranlarında yer alan İstanbullu Gelin dizisinde Adem karekterine hayat veren Fırat Tanış hakkında bilmek istediğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz… Fırat Tanış kimdir? Fırat Tanış kaç yaşında, nereli? Nerede doğdu, kaç yaşında, boyu, kilosu, oynadığı diziler ve filmler…

FIRAT TANIŞ KİMDİR?

Fırat Tanış, 5 Mayıs 1975 tarihinde İstanbul, Kadıköy’de doğmuştur. Tam adı Nuri Fırat Tanış’dır. Gürcistan; Ahıska kökenli ve annesi babası terzi olan Fırat Tanış ailenin en küçük çocuğudur. Liseyi Mehmet Beyazıd Lisesi’nde okudu.

  • Doğum tarihi: 5 Mayıs 1975
  • Kaç yaşında: 45 yaşında
  • Nereli : İstanbul,
  • Boy : 1,75 m

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, tiyatroya lise döneminde Mehmet Beyazıd Lisesi’nde başladı. Bir süre Şehir Tiyatrosu’nda görev yaptığı 1998-2001 yılları arasında Başar Sabuncu, Mehmet Ulusoy, Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı. 2000-2010 tarihleri arasında Sır Çocukları-2002, Tramvay-2003, Beyaz Melek, Dilber’in Sekiz Günü, Vay Arkadaş-Manik, Tik, Dildo sinema filmlerinde ve Adem ile Havva, Radyo-Madyo, Yedi Tepe İstanbul, Felek Ne Demek, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Aşka Sürgün, Ihlamurlar Altında, Menekşe İle Halil, Geniş Aile televizyon yapımlarında rol aldı. Müzik alanında da çalışmaları olan sanatçının sözü-müziği kendine ait olan çalışmaları Emre Altuğ, Levent Yüksel, Gülay gibi yorumcular tarafından seslendirilmiştir. 1 Ekim 2012’de kurulan günlük soL Gazetesi’nin kültür sayfasında 3 Aralık 2012’den itibaren köşe yazarlığı yapmaktadır. 10 Haziran 2013 itibarı ile dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklamış, buna sebep olarak televizyon kanallarının 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarına yeterli yayın saati ayırmamasını göstermiştir.

Rol aldığı tiyatro oyunları

• Martı – 2017

• Ayrılık – 2017

• Gelin Tanış Olalım – 2016

• E-mülteci.com – 2016

• Testosteron – 2008

• Hırçın Kız – 2006

• Barış (oyun) – 2002

• Woyzeck

Filmografisi

• İstanbullu Gelin – 2017-2019 (Adem Sezgin)

• Geniş Aile: Her Türlü – 2016 (Koyu Bilal)

• Somuncu Baba: Aşkın Sırrı – 2016 (Meczup)

• Olaylar Olaylar – 2016

• Hep Yek – 2016

• Rus’un Oyunu – 2016

• Mavi Gece – 2016

• Öğrenci İşleri – 2015

• Yeşil Deniz – 2015

• Takım: Mahalle Aşkına – 2015

• Geniş Aile: Yapıştır – 2015 (Koyu Bilal)

• Yapışık Kardeşler – 2014

• Ulan İstanbul – 2014 (Konuk Oyuncu)

• Karınca Kapanı – 2014

• Sürgün İnek – 2014

• F Tipi film – 2012

• Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam – 2012

• Bir Zamanlar Anadolu’da – 2011

• Devrimden Sonra – 2011

• Vay Arkadaş – 2010 (Tik)

• Geniş Aile – 2009 (Koyu Bilal)

• Dilber’in Sekiz Günü – 2008

• Beyaz Melek – 2007

• Menekşe ile Halil – 2007

• Felek Ne Demek? – 2006

• Tramvay (film) – 2006

• Yolda/ Rüzgâr Geri Getirirse – 2005

• Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu – 2005

• Ihlamurlar Altında – 2005

• Aşka Sürgün – 2005

• Şeytan Ayrıntıda Gizlidir – 2004

• Kin ve Gül – 2003

• Sır Çocukları (Velid) – 2002

• Yeditepe İstanbul – 2001

Haberler.com – Gündem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.